Lucca: Tips voor de leukste adresjes en bezienswaardigheden! (2024)


Toscane wordt geroemd vanwege de leuke, knusse stadjes die je in deze Italiaanse regio vindt. Een van de grotere en bekende steden is Lucca, in het noordwesten van Toscane. In de gezellige winkelstraten wordenluxe kledingwinkels afgewisseld door kleine food stores, regelmatig passeer je smalle steegjes en unieke doorkijkjes en overal waar je kijkt zie je terrasjes en restaurantjes! Wat moet je écht zien in Lucca?

Lucca is heel centraal gelegen, vlakbij de beroemde scheve toren van Pisa, op een klein uurtje van Florence èn heel dicht bij de kust. Ga je voor het beroemde, mooie landschap naar Toscane, dan valt de omgeving van Lucca wel een beetje tegen: de groene heuvels ten noorden van de stad zijn prachtig, maar de omgeving van Lucca zelf is wat vlak, erg volgebouwd en veel industrie. Maar de stad Lucca maakt dat ruimschoots goed!

Lucca: Tips voor de leukste adresjes en bezienswaardigheden! (2)

Piazza dell’Anfiteatro: mooiste plein van Lucca!

Wie het knusse, ovale pleintje via één van de vier toegangspoorten betreedt, herkent direct de contouren van het vroegere theater in het Piazza dell’Anfiteatro. Ruim 2000 jaar geleden lag hier een amfitheater, dat zo’n 10.000 bezoekers kon huisvesten! Na het verval van het theater werd deze plekvolgebouwd met huizen, maar halverwege de 19e eeuw werd dit gezellige pleintje hier aangelegd. Tegenwoordigvind je rondom het plein de terrassen encafés en is dit een heel leuk plekje geworden!

De stadsmuren van Lucca

Rondom Lucca vind je de enorm brede stadsmuur, die helemaal ononderbroken is! De rijke bevolking van Lucca bracht het geld voor de muren op, die bescherming moesten bieden tegen eventuele aanvallen van de Medici. Blijkbaar was alleen al de aanblik van de muur zo afschrikwekkend, dat er nooit een aanval op deze muren plaatsgevonden heeft. In plaats daarvan werd de muur een aangename plaats om te vertoeven voor de hogergeplaatste inwoners van de stad en hadden de muren meer een recreatieve bestemming dan een militaire.

Er ligt nu een brede asfaltweg op endankzijde grote loofbomen op de muur kun je hier al snel verkoeling zoeken op eenzonnige dag. Vanaf de muurkijk je uit op de stad, hoewel de muur niet zo hoog is dat je de hele stad overziet. Toch is het een leuke manier om Lucca teontdekken dus we raden je zeker aan om een stukje muur mee te pakken! Ook een aanrader om te doen: deze tour waarmee je het interieur van de stadsmuren bezoekt.

De stadsmuur van Lucca heeft een lengte van ca. vier kilometer enje kunt er dus een mooie wandeling van maken. Alternatief is het huren van een fiets.

San Martino-kathedraal

Deze kathedraal verwacht je midden in het centrum van Lucca en hij wordt dan ook vaak verwisseld met de San Michele-kerk op het plein middenin Lucca. De kathedraal vind je echter een beetje in een uithoek van het centrum, vlak tegen de stadsmuur aan. Deze kathedraal is de zetel van de aartsbisschop van Luccaen is dan ook wel een bezoekje waard.

Loop zeker ook even om het gebouw heen want de ronde koepel aan de achterkant is prachtig vanaf de buitenkant. Ook de voorzijde van de kathedraal is mooi om te zien; helaas stond de toren in de steigers tijdens ons bezoek, maar anders zou het een bijzonder fraai plaatje zijn! Entree tot de kathedraal kost € 3,00, er zijn combitickets mogelijk.

Ook de vele andere kerken in Lucca zijn prachtig en een bezoekje waard!

La Torre Guinigi

Wanneer je vanaf de stadsmuur over Lucca kijkt, valt direct het grote aantal torens op. In de 14e eeuwschijnen er nog veel meer van zulke torens gestaan te hebben, die de status en het prestige van de eigenaar aangaven.De Torre Guinigi is wel heel bijzonder. Op de top staan namelijk enkele bomen, die ’s avonds ook nog eens mooi verlicht zijn. De eerste paar trappen zijn mooie, brede witte trappen maar hoe hoger we komen, hoe smaller het trappetje wordt!

Het is een behoorlijke klim en we stoppen bij elk raampje om de verkoelende wind op te vangen. Als we eindelijk boven zijn, ontvouwt zich een prachtige panorama. Onder ons zien we de rode daken van Lucca en de glooiende heuvels rondom de stad. Dit is de klim zeker waard!

Een andere mooie toren in Lucca is Torre delle Ore: vanaf hier heb je juist een mooi uitzicht óp de Torre Guinigi en zie je duidelijk de bomen bovenop de top staan.

La Torre Guinigi, Via Sant’Andrea 45

Slenteren door de knusse straatjes van Lucca

Lucca heeft een behoorlijk groot centrum, waarvan alle straatjes samen lijken te komen bij het grote Piazza San Michele. In de zijstraten van dit plein kun je volop winkelen, hoewel de kledingwinkels redelijk aan de prijs zijn. Tussen de kledingwinkels door vind je kleine enoteca’s (wijnbarretjes) en leuke delicatessenwinkels, waar je verse pasta, kruiden, pesto en natuurlijk allerlei soorten wijn kunt kopen. De drukkere Via Fillungo is leuk, maar ook in de kleinere zijstraatjes vind je vaak verrassend leuke winkeltjes!

Extra leuk is het om een food tour door Lucca te maken onder leiding van een gids. Hij of zij weet je de beste adresjes te wijzen!

Puccini’s geboortehuis

Liefhebbers van klassieke muziek kunnen een bezoek brengen aan het geboortehuis van de Italiaanse componist Giacomo Puccini, dat vlak achter het San Michele-plein ligt. Tot mijn schaamte moet ik bekennen dat het wel op mijn to-do-list stond toen we in Lucca waren, maar dat ik me door het warme weer heb laten verleiden om voor het verkoelende zwembad te kiezen in plaats van een museum. De reacties op het museum zijn echter heel positief dus wie weet, een volgende keer.

Ook tof om bij te wonen: operarecitals of concerten van Puccini. Koop hier je tickets voor een avond prachtige muziek!

Andere manieren om de stad te ontdekken

Zoek je nog andere leuke manieren om de stad te ontdekken? We zetten wat ideeën op een rijtje!

Leuke adresjes in Lucca

Je zou een paar weken in Lucca door moeten brengen om alle leuke en gezellige restaurantjes uit te proberen. Ben je echter maar één of slechts enkele dagen in Lucca? Dan mag je deze adresjes echt niet overslaan!

Op een klein, besloten pleintje in het centrum vind je ‘Osteria Da Rosolo’. Dit kleine, goed betaalbare,restaurantje zweeft voortdurend in de top-10 van Tripadvisor en wij begrijpen heel goed waarom. Ik heb veel panna cotta gegeten in Italië, maar nergens was hij zó lekker als bij Da Rosolo! Ook de pappa pomodoro, een soort dikke tomatensoep, was overheerlijk hier! De bediening is ontzettend vriendelijk en behulpzaam en het eten is ongekend lekker. Dit adres mag je écht niet missen!
Osteria Da Rosolo, Corte Campana 5, geen website.

Heb je nog een avond te vullen in Lucca, ga dan op zoek naar Trattoria Gigi. Toegegeven, het Piazza del Carmine lijkt wat onooglijk door alle geparkeerde auto’s, maar vanwege de besloten haag rond het terras, zie je daar tijdens het eten niets meer van. Ook hier kun je ontzettend lekker eten voor een relatief lage prijs enis de bediening vriendelijk. Ondanks de wat achteraf-ligging, zit het terrasje in no time vol dus kom op tijd! Een heel populair adresje!
Trattoria Gigi, Piazza del Carmine 7

Het Piazza dell’Anfiteatre is een leuk plein om te eten, maar houd er wel rekening mee dat je hier met nagenoeg enkel toeristen zit! Daar zijn de menu’s en de prijzen ook naar maar ach, het is wel eensfeervol plein. Zeker leuk om een avondje te eten!

Accommodatie in Lucca

Op zoek naar een leuk adresje om te overnachten? Wij verbleven in Villa Corte degli Dei, een oud, gerestaureerd landhuis aan de rand van Lucca waar je ook kunt parkeren. Het centrum is aan te lopen, hoewel wij ook af en toe de auto pakten.

Dit fijne B&B heeft een uitstekend zwembad met ligbedden, een grote tuin met allerlei zitjes en schommelbanken en prieeltjes en schitterende kamers-in-oude-stijl. Echter, daar ben je in hele korte tijd aan gewend en na een uurtje hoor je het al niet meer! Een perfect adresje en ik zou hier zo weer naar terugkeren!
Villa Corte degli Dei, Via dei Franceschini, 328

Lucca: Tips voor de leukste adresjes en bezienswaardigheden! (16)

Tip! Lucca is mooi, Siena is prachtig maar mijn favoriete stad in Toscane is Arezzo. Niet zo toeristisch en niet zo bekend, maar wel heel erg mooi!

Lucca: Tips voor de leukste adresjes en bezienswaardigheden! (2024)
Top Articles
Formel-1-Liveticker: Gehts auf dem Fahrermarkt jetzt ganz schnell?
Beverage Cart Attendant Guide (is this Job for Me?)
Sugar And Spice 1976 Pdf
Obituaries in South Bend, IN | South Bend Tribune
Bon plan – Le smartphone Motorola Edge 50 Fusion "4 étoiles" à 339,99 €
Erste Schritte für deine Flipboard Magazine — Ein Blogger-Guide -
Which is better, bonds or treasury bills?
Sara Carter Fox News Photos
3472542504
True Or False Security Is A Team Effort
College Basketball Predictions & Picks Today 🏀 [Incl. March Madness]
Joe Jonas Lpsg
Momokun Leaked Controversy - Champion Magazine - Online Magazine
manhattan cars & trucks - by owner - craigslist
10 Teacher Tips to Encourage Self-Awareness in Teens | EVERFI
Catholic Church Near Seatac Airport
1v1 lol unblocked Game- Play Unblocked Game Online for Free!
Downloahub
Taxi Driver Kdrama Dramacool
Volstate Portal
Spinning Gold Showtimes Near Mjr Westland Grand Cinema 16
Redgifs.comn
What You Need to Know About County Jails
Retire Early Wsbtv.com Free Book
Takeaways from AP's report updating the cult massacre that claimed hundreds of lives in Kenya
Pcc Skilled Nursing Login
When Is Moonset Tonight
Craigslist St. Paul
Itsfunnydude11 Wisconsin Volleyball Team : Itsfunnydude11 Twitter, Itsfunnydude11 Reddit – Know About It ! - Opensquares
Login M&T
Uw Madison Mechanical Engineering Flowchart
Circuit Court Evanston Wy
Katie Sigmond - Net Worth 2022, Age, Height, Bio, Family, Career
Bdo Passion Of Valtarra
Greenland Outer Drive
A-Z List of Common Medical Abbreviations, Acronyms & Definitions
Food Handlers Card Yakima Wa
Mudfin Village Questline
Does Iherb Accept Ebt
Juicy Deal D-Art
Uc Davis Tech Management Minor
Nz Herald Obituary Notices
GW2 Fractured update patch notes 26th Nov 2013
Legend Of Krystal Forums
Cetaphil Samples For Providers
Breakroom Bw
Heatinghelp The Wall
Gen 50 Kjv
Why Did Jen Lewis Leave Wavy 10
When His Eyes Opened Chapter 191
Akc Eo Tryouts 2022
Potion To Reset Attributes Conan
Latest Posts
Article information

Author: Reed Wilderman

Last Updated:

Views: 5993

Rating: 4.1 / 5 (72 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Reed Wilderman

Birthday: 1992-06-14

Address: 998 Estell Village, Lake Oscarberg, SD 48713-6877

Phone: +21813267449721

Job: Technology Engineer

Hobby: Swimming, Do it yourself, Beekeeping, Lapidary, Cosplaying, Hiking, Graffiti

Introduction: My name is Reed Wilderman, I am a faithful, bright, lucky, adventurous, lively, rich, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.