Top 10 bezienswaardigheden van Lucca (2024)

De Italiaanse stad Lucca is gelegen in de Toscane. Al vroeg in de geschiedenis heeft de stad Lucca een belangrijke plek in weten te nemen voor wat betreft de Romeinse tijd. Destijds werd de stad bezocht door personen als Julius Caesar en Pompeius. Maar ook tijdens de Middeleeuwen werd de stad vaak genoemd. Niet alleen tijdens pelgrimstochten, maar ook tijdens de bloeiperiode waarin Lucca bekend stond als handelsstad in textiel. Nu vandaag kennen we de stad vooral als stad met veel historische bezienswaardigheden, monumenten en uit de boeken van Dan Brown. Hierin staan meer dan eens verwijzingen naar werk van Dante Alighieri, de Florentijnse dichter die bekend werd om verschillende werken als ‘La divinia commedia en Inferno. Andere Italiaanse steden die vaak naast Lucca worden bezocht, zijn Pisa en Florence.

De hoogtepunten van Lucca vind je in onderstaande top 10 bezienswaardigheden van Lucca.

Top 10 bezienswaardigheden van Lucca

  • 1. Duomo di San Martino
  • 2. Piazza dell'Anfiteatro
  • 3. San Michele in Foro
  • 4. Stadsmuur
  • 5. Piazza Napoleone
  • 6. Torre Guinigi
  • 7. Basiliek van San Frediano
  • 8. Aquaduct van Lucca
  • 9. Torre dell'Orologio
  • 10. Pinacoteca Nazionale

1

Duomo di San Martino

Top 10 bezienswaardigheden van Lucca (1)

Al in de elfde eeuw werd er begonnen aan de kathedraal van Lucca, die officieel Duomo di San Martino heet. Hoewel het bouwwerk een paar foutjes laat zien, is het toch een prachtig stukje geschiedenis geworden. De toren ‘campanile’ hoort eigenlijk nog een stukje hoger te zijn. En de bogen aan de voorzijde tonen duidelijk een meetfout. In de rooms-katholieke Duomo di San Martino zijn fraaie kunstwerken te ontdekken als ‘het Heilige Gelaat van Lucca’ een houten kruisbeeld en de graftombe van Ilaria del Carretto.

In het museum van de kathedraal, wat in 1992 werd opgericht, zijn prachtige en zeldzame objecten uit het verleden te bewonderen. Onder de topstukken van het Complesso Museale e Archeologico della Cattedrale di Lucca bevinden zich een tweeluik van Areobindus uit de zesde eeuw en sieraden uit de vijftiende eeuw.

2

Piazza dell'Anfiteatro

Top 10 bezienswaardigheden van Lucca (2)

Daar waar ooit gewelddadige wedstrijden werden gehouden tussen gladiatoren en leeuwen, beren of andere wilde dieren, is nu vooral gezelligheid te vinden in de vorm van terrassen. Het Piazza dell’Anfiteatro is namelijk gebouwd op de restanten van een Romeins amfitheater. Via vier poorten heb je toegang tot het plein. Het centrale middelpunt wordt gemarkeerd door middel van een tegel met daarop een kruis.

3

San Michele in Foro

Top 10 bezienswaardigheden van Lucca (3)

Aan de Piazza San Michele staat de statige San Michele kerk. De voorgevel wordt gedomineerd met een beeld van de aartsengel Michaël. Daar waar men veel nadruk heeft gelegd op de rijkelijk gedecoreerde buitengevels, is het binnen in de San Michele in Foro een stuk soberder. De overwegend Romaanse stijl die binnen te bespeuren is, bestaat uit ronde boogvensters, kleurrijke glas-in-lood vensters en een half ronde apsis met daarin een houten kruis uit de twaalfde eeuw.

4

Stadsmuur

Top 10 bezienswaardigheden van Lucca (4)

Het volledige oude centrum van de stad Lucca wordt omzoomd met een stadsmuur. Al aan het begin van de vijftiende eeuw begon men aan de bouw van de stadsmuur om zo de destijds belangrijke stad te verdedigen tegen Florence. De ruim vier kilometer lange muur wordt tegenwoordig gebruikt voor stadswandelingen en als fietsroute.

5

Piazza Napoleone

Top 10 bezienswaardigheden van Lucca (5)

Het Piazza Napoleone is het grootste plein van Lucca. Hiervandaan hebben belangrijke en invloedrijke personen voor lange tijd de stad geregeerd. Het plein werd vernoemd naar Napoleon, omdat zijn zus Elisa Bonaparte Baciocchi er rond 1805 de leiding had. Veel inwoners van Lucca noemen het plein steevast Piazza Grande. Aan het Piazza Napoleone vind je het Palazzo Ducale. Dit is het Dogenplaleis waarin overheidskantoren gevestigd zijn.

6

Torre Guinigi

Top 10 bezienswaardigheden van Lucca (6)

Het is een grappig beeld om van veraf de bomen op de Guinigitoren te zien. Nog fraaier is het beeld wat je vanaf de toren kunt zien. De bijna vijfenveertig meter hoge toren is namelijk heel geschikt voor een goed uitzicht over de stad Lucca.

De Guinigitoren werd gebouwd in de veertiende eeuw als symbool van de wedergeboorte van de invloedrijke familie Guinigi. Zij werden door de leider Castruccio Castracani in de dertiende eeuw uit Lucca verbannen om vervolgens na het betalen van een flink bedrag terug te keren in 1369. De Guinigitoren is bereikbaar via ‘Via Sant’Andrea 45’.

7

Basiliek van San Frediano

Top 10 bezienswaardigheden van Lucca (7)

De Romaanse basiliek van San Frediano is een sober bouwwerk uit de twaalfde eeuw. Het mozaïek bovenop de voorgevel werd pas in de dertiende eeuw aangebracht. Het belichaamt de passage van ‘de Hemelvaart van Christus de Verlosser’.

In de kathedraal zijn voornamelijk materialen gebruikt als wit marmer. Je kunt er onder andere een orgel uit de zestiende eeuw bewonderen, een prachtig historisch doopvont, een vijftiende eeuw beeld van beeldhouwer Jacopo della Quercia en een schilderij van de Italiaanse schilder Stefano Tofanelli.

8

Aquaduct van Lucca

Top 10 bezienswaardigheden van Lucca (8)

Tussen 1823 en 1825 werd er een aquaduct aangelegd in de stad Lucca. Hiermee werd de stad voorzien van water en kon ook de hoognodige hygiëne worden gerealiseerd. Het ontwerp kwam van de architect Lorenzo Nottolini. In een soort tempel werd er water opgevangen wat afkomstig was uit verschillende bronnen in de bergen van Guamo dat werd doorgevoerd naar de tempel van San Concordio, om vervolgens de stad Lucca te bereiken.

Tegenwoordig is het aquaduct van Lucca nog grotendeels intact en steken de neoklassieke bogen prachtig af tegen de groene omgeving.

9

Torre dell'Orologio

Top 10 bezienswaardigheden van Lucca (9)

De Torre dell’Orologio is een historische klokkentoren. Hij werd omstreeks de dertiende eeuw gebouwd. Destijds was er een strijd gaande tussen welgestelde edellieden en bestonden er meerdere hoge torens in de stad Lucca. Torre dell’Orologio was de enige met een klok en daardoor heel bijzonder. Voor vele eeuwen was dit de belangrijkste toren van Lucca. In de achttiende eeuw is het uurwerk aangepast naar modernere maatstaven. Om deze hoogste toren van de stad Lucca te beklimmen moet je zo’n 207 treden beklimmen.

10

Pinacoteca Nazionale

In één van de meest indrukwekkende villa’s van de stad Lucca is de Pinacoteca Nazionale gevestigd. Het pand behoorde eens toe aan de invloedrijke familie Mansi. Het in 1977 opgerichte kunstmuseum heeft een bijzondere collectie kunst, meubilair en kledingstukken die afkomstig zijn uit de achttiende, negentiende en twintigste eeuw. Veel stukken uit de collectie zijn afkomstig uit privécollecties van Groothertogen en de machtige familie Medici.

Betaalbaar overnachten in Lucca

Zoek je een hotel, appartement of B&B in Lucca? Dan heb je de keuze uit tal van accommodaties. Dankzij boekingssites zoals booking.com kun je gemakkelijk zoeken naar hotels in Lucca.

Wil je kijken of andere aanbieders goedkoper zijn dan booking.com? Dan kun je Trivago gebruiken. Dit is een zoekmachine en prijsvergelijkingssite voor accommodatiedeals van veel verschillende online boekingssites. Hier kun je zoeken naar de laagste prijzen voor hotelkamers, appartementen, vakantiehuizen en B&B’s in Lucca.

Top 10 bezienswaardigheden van Lucca (2024)
Top Articles
Top 10 Online Fake Bank Transfer Receipt Generators
Deposit Slip Template - PDF Templates | Jotform
Nerdwallet Chase
Die Reiseauskunft auf bahn.de - mit aktuellen Alternativen gut ans Ziel
Bez.talanta Leaks
Craigslist Carpet Installers
Frank 26 Forum
Cherry Downloadcenter
Memphis Beauty 2084
gameplay:shiny_pokemon_and_luck [PokéRogue Wiki]
Www.patientnotebook.com/Prima
Midlands Tech Beltline Campus Bookstore
Inloggen bij AH Sam - E-Overheid
Big Lots $99 Fireplace
Brianna Aerial Forum
The Four Fours Puzzle: To Infinity and Beyond!
352-730-1982
Troy Bilt Belt Diagram
Autotrader Ford Ranger
Ups Drop Off Newton Ks
Jail Roster Independence Ks
Craigslist Caldwell Id
Hca Florida Middleburg Emergency Reviews
Clash of Clans: Best Hero Equipment For The Archer Queen, Ranked
2024-25 ITH Season Preview: USC Trojans
Gunsmoke Tv Series Wiki
Quattrocento, Italienische Kunst des 15. Jahrhunderts
Sarah Colman-Livengood Park Raytown Photos
Find The Eagle Hunter High To The East
Dramacool Love In Contract
Marissa.munoz17
Meet The Parents Putlocker
David Mayries
Ups Customer Center Locations
Horoscope Today: Astrological prediction September 9, 2024 for all zodiac signs
Rs3 Bis Perks
Star News Mugshots
Directions To 401 East Chestnut Street Louisville Kentucky
Best Pizza In Ft Myers
4225 Eckersley Way Roseville Ca
Every Act That's Auditioned for AGT Season 18 So Far
Arrival – AIRPOWER24 6th – 7th Sept 24
Wbap Iheart
Saryn Prime Build 2023
Drew Gulliver Bj
Netspar on LinkedIn: Netspar is pleased to announce the next Netspar Pension Day, which will…
Basketball Stars Unblocked Games Premium
Towne Pizza Carman Road
Dean Dome Seating Chart With Rows And Seat Numbers
Youtube Verify On Payment Methods Page
Bookoo Garage Sales
Latest Posts
Article information

Author: Sen. Ignacio Ratke

Last Updated:

Views: 6001

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Sen. Ignacio Ratke

Birthday: 1999-05-27

Address: Apt. 171 8116 Bailey Via, Roberthaven, GA 58289

Phone: +2585395768220

Job: Lead Liaison

Hobby: Lockpicking, LARPing, Lego building, Lapidary, Macrame, Book restoration, Bodybuilding

Introduction: My name is Sen. Ignacio Ratke, I am a adventurous, zealous, outstanding, agreeable, precious, excited, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.